Veranstaltungen der Abteilung "Politische Ökonomie des Wohlfahrtsstaates".

Veranstaltungsreihe:
Semester:
SoSe 2020

Presenter(s): Bastian Becker, Carina Schmitt

Discussant: Laura Seelkopf

This event is part of the Political Economy Workshop series organized by Bastian Becker and Hanna Lierse. Please subscribe to our email newsletter, and get in touch if you would like to receive this week's reading or present your own work at a future workshop.

Semester:
SoSe 2020

Presenter(s): Lara Minkus, Nora Waitkus

Discussant: Olaf Groh-Samberg

21.04.2020Political Economy Workshop

Conservatism and the New Politics of Taxing Wealth

Presenter(s): Hanna Lierse

Discussant: Aline Grünewald

Raum: #7.4500

Presenter(s): Bastian Becker

Discussant: Helen Seitzer

Presenter(s): Johanna Kuhlmann

Discussant: Moritz Heß

Presenter(s): Nate Breznau

Discussant: Lara Minkus

14:30--15:30

Presenter(s): Olaf Groh-Samberg (with Florian Hertel)

Discussant: Bastian Becker

12.11.2019Political Economy Workshop

War and the Emergence of Unemployment Insurance

15-16 Uhr

Discussion of "War and the Emergence of Unemployment Insurance", a project by Herbert Obinger and Carina Schmitt. (Discussant: Hanna Lierse)

-----------

Raum: 3.3380
13:30 Uhr.
Ansprechpartner/in:
Dr. Valentin Schröder

Weitere Informationen: Termine der DVPW

22.11.2018Vortrag

Recent Advances in Quantitative Text Analysis

Prof. Kenneth Benoit, PhD (London School of Economics and Political Science (LSE))
Unicom-Gebäude
Raum: 7.3280
Veranstalter/in:
Bremen International Graduate School of Social Sciences (BIGSSS), Universität Bremen; SOCIUM Forschungszentrum Ungleichheit und Sozialpolitik, Universität Bremen
Ansprechpartner/in:

Kenneth Benoit ist Professor für Quantitative Sozialforschungsmethoden und leitet das Department of Methodology an der London School of Economics and Politics Science, zudem ist er Professor in Teilzeit am Trinity College Dublin. Sein Beitrag zur Textanalyse in der Politikwissenschaft ist nicht zu unterschätzen: Seine Entwicklung computergestützter Abschätzung politischer Positionen in politischen Texten gehört nach wie vor zu den Eckpfeilern in der Literatur. Er entwickelte und pflegt das QUANTEDA-Paket zur Verwaltung und Analyse von Textdaten und ist damit prädestiniert, Einblicke in das weite Feld der quantitativen Textanalyse und zukünftiger Entwicklungen zu geben.